Naast cariës is parodontitis de belangrijkste oorzaak van het verlies van gebitselementen.

Parodontitis is een ernstige ontsteking van de onder- steunende weefsels van de tandwortel (parodontium). Bacteriën tasten het kaakbot aan waardoor tanden en kiezen los kunnen gaan staan en uiteindelijk verloren gaan. Voor een gezond gebit is een gezond parodontium dus van groot belang.

Tandarts Ede besteedt intensieve zorg aan de conditie van tandvlees en kaakbot. Een team preventieassistenten screent patiënten tijdens de halfjaarlijkse controle op tandvleesziekten en zorgt middels professionele gebitsreiniging en voorlichting voor een optimale mondgezondheid. Als problemen aan het parodontium zijn ontstaan volgt behandeling bij de mondhygiënist. Deze volgt het door de NVvP aanbevolen protocol om de infectie zo effectief mogelijk te kunnen bestrijden.

Mondhygiënist en tandarts verzorgen samen een individueel parodontaal-behandelingsplan om de mondgezondheid maximaal te waarborgen

Voor mee informatie verwijzen wij u graag naar www.allesoverhetgebit.nl of download u de informatiefolders op deze site.

EEN AFSPRAAK MAKEN?

Bent u een verwezen patiënt voor een implantaat, prothese of beugel? Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op!