Tandartsen voor orthodontie zetten tanden recht met behulp van verschillende soorten beugels. Ook houden ze zich bezig met de studie, begeleiding en behandeling van de groei van de kaken en de ontwikkeling van het gebit. Door tanden, kiezen en kaken in een goede positie te brengen m.b.v. een beugel, wordt een goed evenwicht bereikt tussen gebit, tong, wangen en lippen. Zo ontstaat een goed functionerend en regelmatig gebit, dat er mooi uitziet en goed schoon te houden is. De tandartsen voor orthodontie in onze praktijk plaatsen verschillende type beugels waaronder type Invisalign en Insignia.

INSIGNIA

Nieuw in onze praktijk is ISIGNIA; een 3D computergestuurd orthodontieysteem, waarbij digitale behandelplanning gecombineerd wordt met individueel vervaardigde slotjes en draden. In de eerste zitting wordt door de tandarts een gezichtsanalyse gedaan. De ortho-assistente maakt gebitsafdrukken, foto’s en röntgenfoto’s. De gebitsafdrukken worden opgestuurd naar Amerika, waarna het behandelplan door de tandarts voor orthodontie wordt opgesteld. Het duurt ongeveer 6 tot 8 weken voordat het plan klaar is en de slotjes en draden op maat zijn gemaakt. Met behulp van malletjes worden de slotjes precies zoals gepland op de tanden geplaatst. De gemiddelde behandelduur is 12-14 maanden (+/- 37% korter dan de behandeltijd van een reguliere plaatjesbeugel). Gemiddeld zijn er ook 7 afspraken minder nodig om het uiteindelijke resultaat te bereiken.

Lees voor meer informatie de brochure van INSIGNIA of bekijk het filmpje via onderstaande link. Uiteraard kunt u voor vragen ook direct contact opnemen met onze medewerkers van de afdeling orthodontie.

INVISALIGN VOOR KIDS EN VOLWASSENEN

Invisalign is het meest geavanceerd aligner systeem voor orthodontische correctie ZONDER vaste slotjes op je tanden en kiezen. Het systeem werkt d.m.v. telkens nieuwe doorzichtige bitjes die elk een kleine correctie hebben. Elke week wissel je het bitje en elke week heb je een kleine correctie.

Voordelen van dit systeem zijn:

  • esthetisch bijzonder acceptabel doordat de bitjes nagenoeg onzichtbaar zijn.
  • hoog draagcomfort i.v.m. ontbreken van slotjes op de tanden en kiezen
  • mondhygiëne blijft optimaal omdat er geen slotjes in de weg zitten met poetsen
  • gemak bij eten; de bitjes kunnen bij het eten en poetsen tijdelijk uitgedaan worden.
  • wekelijkse activering van het proces en daardoor sneller

EEN AFSPRAAK MAKEN?

Bent u een verwezen patiënt voor een implantaat, prothese of beugel? Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op!