Tandartsen voor orthodontie zetten tanden recht met behulp van verschillende soorten beugels. Ook houden ze zich bezig met de studie, begeleiding en behandeling van de groei van de kaken en de ontwikkeling van het gebit. Door tanden, kiezen en kaken in een goede positie te brengen m.b.v. een beugel, wordt een goed evenwicht bereikt tussen gebit, tong, wangen en lippen. Zo ontstaat een goed functionerend en regelmatig gebit, dat er mooi uitziet en goed schoon te houden is. De tandartsen voor orthodontie in onze praktijk plaatsen verschillende type beugels waaronder type Invisalign en Insignia.

INSIGNIA

Nieuw in onze praktijk is ISIGNIA; een 3D computergestuurd orthodontieysteem, waarbij digitale behandelplanning gecombineerd wordt met individueel vervaardigde slotjes en draden. In de eerste zitting wordt door de tandarts een gezichtsanalyse gedaan. De ortho-assistente maakt gebitsafdrukken, foto’s en röntgenfoto’s. De gebitsafdrukken worden opgestuurd naar Amerika, waarna het behandelplan door de tandarts voor orthodontie wordt opgesteld. Het duurt ongeveer 6 tot 8 weken voordat het plan klaar is en de slotjes en draden op maat zijn gemaakt. Met behulp van malletjes worden de slotjes precies zoals gepland op de tanden geplaatst. De gemiddelde behandelduur is 12-14 maanden (+/- 37% korter dan de behandeltijd van een reguliere plaatjesbeugel). Gemiddeld zijn er ook 7 afspraken minder nodig om het uiteindelijke resultaat te bereiken.

Lees voor meer informatie de brochure van INSIGNIA of bekijk het filmpje via onderstaande link. Uiteraard kunt u voor vragen ook direct contact opnemen met onze medewerkers van de afdeling orthodontie.

INVISALIGN

Altijd al iets aan de stand van je tanden willen doen maar geen zichtbare slotjesbeugel willen dragen? Met de transparante beugel van “Invisalign” kun je op elke leeftijd een behandeling starten om jouw tanden recht te laten zetten zonder dat iemand dit ziet! Dit systeem biedt volwassen patiënten de mogelijkheid voor een esthetische behandeling welke eenvoudig en hygiënisch is. Invisalign is een beugel die bestaat uit verschillende doorzichtige mallen, ook wel aligners genoemd. Tijdens het maken van het behandelplan door Tandarts Ede wordt door de computer berekend met hoeveel aligners het gewenste resultaat bereikt zal worden. Nadat het behandelplan besproken is, wordt door Invisalign iedere aligner door een robot vervaardigd. Om extra grip op de tanden te krijgen, kan het nodig om een of enkele attachments op de tanden aan te brengen. Dit zijn kleine vormpjes van tandkleurig composiet welke na de behandeling weer van de tanden verwijderd worden. In principe wordt de volledige beugel dus vooraf vervaardigd. Iedere aligner wordt ongeveer 3 weken gedragen. De behandelduur duurt dus het aantal aligners x 3 weken. Soms kan het zijn dat aan het einde van de behandeling het nodig is om nogmaals een afdruk te maken om de laatste finishing touch te doen. Dit heet de refinement. Zie hieronder het filmpje. Wilt u meer informatie, neemt u gerust contact op met onze praktijk.

EEN AFSPRAAK MAKEN?

Bent u een verwezen patiënt voor een implantaat, prothese of beugel? Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op!