Implantologie in de tandheelkunde is een geavanceerde behandelmethode voor het vervangen van ontbrekende tanden en het herstellen van verloren kauwfuncties. Het draait om het plaatsen van tandheelkundige implantaten, kleine titanium schroeven, in het kaakbot van de patiënt. Deze implantaten fungeren als kunstmatige tandwortels en bieden een stabiele basis voor het bevestigen van kronen, bruggen of protheses.

Het proces begint met een uitgebreide evaluatie van de patiënt, inclusief röntgenfoto’s en scans om het kaakbot en omliggende weefsels te beoordelen. Als het kaakbot gezond genoeg is, wordt het implantaat chirurgisch in het bot geplaatst. Gedurende enkele weken tot maanden integreert het implantaat zich met het bot in een proces dat osseointegratie wordt genoemd.

De voordelen van implantologie zijn talrijk. Implantaten zien er natuurlijk uit en voelen aan als echte tanden, waardoor ze esthetisch aantrekkelijk zijn. Ze bieden ook aanzienlijke functionele voordelen, zoals verbeterde kauwkracht en stabiliteit, vergelijkbaar met natuurlijke tanden. Bovendien stimuleren implantaten het kaakbot, wat botverlies voorkomt en de gezondheid van de kaak ondersteunt.

Implantologie heeft de tandheelkunde getransformeerd door een duurzame oplossing te bieden voor tandverlies. Patiënten kunnen genieten van verbeterde levenskwaliteit, herstel van hun glimlach en vertrouwen, evenals een comfortabele eetervaring. De voortdurende technologische vooruitgang in implantologie blijft de effectiviteit en efficiëntie van de behandeling verbeteren, waardoor het een essentiële optie is geworden voor het herstellen van verloren tanden en het herwinnen van een gezonde mondgezondheid.

Tandarts Ede werkt met hoogwaardige implantaten van Camlog.

Neem voor meer informatie contact met onze praktijk. Tijdens een consult vertelt onze Tandarts-Implantoloog graag wat uw mogelijkheden zijn.

EEN AFSPRAAK MAKEN?

Bent u een verwezen patiënt voor een implantaat, prothese of beugel? Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op!