Update 01-04-2020:

Vanwege de recente ontwikkelingen met betrekking tot de corona uitbraak in Nederland, is het advies van de diverse beroepsorganisaties waaronder de KNMT om alleen nog spoedklachten te behandelen. De overige reguliere afspraken zullen door ons worden verplaatst. De komende tijd zullen wij u telefonisch of via e-mail benaderen om uw afspraak te verplaatsen. Indien u pijnklachten heeft of een trauma, dan kunt u wel terecht bij ons in de praktijk en zijn wij telefonisch bereikbaar.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

De kans dat je besmet raakt met het corona virus is klein. Maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn, ook als je naar de tandarts of mondhygiënist moet.

GOEDE HYGIËNE IS VAN BELANG

Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, blijft goede hygiëne van belang.

1. Was je handen regelmatig met zeep; ook goed tussen je vingers. Reinigen met desinfecterende gel is ook prima

2. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct daarna weg

3. Raak de ogen, mond en neus zo min mogelijk aan

PRAKTIJKEN ZIJN GEWOON OPEN

Mondzorgpraktijken volgen de richtlijn Infectiepreventie en hoeven op dit moment geen extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Ze houden de adviezen van het RIVM nauwlettend in de gaten en handelen ernaar wanneer dat noodzakelijk is. Neem bij vragen contact op met onze praktijk.

WANNEER MOET JE JE AFSPRAAK AFZEGGEN?

Als u verkoudheidsklachten (hoesten, niezen) heeft EN de afgelopen 2 weken in een land/regio geweest bent met geweest waar het coronavirus wijdverspreid is:

– China, Hongkong en Macau

– Singapore

– Zuid-Korea

– Iran

– de Noorditaliaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië

OF de afgelopen 2 weken contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus.

Als u koorts heeft (38 graden of hoger) met daarbij hoesten of kortademigheid, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

WAT KAN OPVALLEN IN DE MONDZORGPRAKTIJK

Heeft u een afspraak bij de tandarts? Alle behandelingen kunnen worden uitgevoerd, maar let wel even op de volgende punten:

Mondkapjes

Om u en zichzelf te beschermen dragen de tandarts en assistente tijdens de behandeling altijd een mondkapje. Dit mondmasker heeft niets te maken met de recente corona-uitbraak. Overigens zijn er geen mondkapjes bij de tandarts verkrijgbaar voor eigen gebruik. Ze bieden ook geen bescherming tegen het coronavirus.

Hand geven

De medewerkers van Tandarts Ede geven even geen hand meer bij binnenkomst. Niet om onaardig te zijn, maar om de kans op een mogelijke besmetting te beperken.